Accountant / Fiscalist / Advocaat / Notaris / HR Adviseur

Problemen zijn kansen in werkkleding.
Wij zien fiscale, juridische en arbeidsvoorwaardelijke spelregels rond pensioen niet als beperkingen, maar als kaders waar binnen creativiteit wordt gestimuleerd tot het bedenken van nieuwe mogelijkheden. In het onherbergzame woestijnlandschap van pensioen delen we graag onze kennis en ervaring met andere ondernemersadviseurs, advocaten en notarissen. Zo ontstaat een hoogwaardig totaaladvies omdat elke adviseur zijn of haar deel aan expertise levert.

Pensioen is speelbal geworden.
Sinds 1999 is pensioen een stuk complexer geworden in fiscaal-juridische zin, maar ook in het kader van gelijke behandeling. Zowel de Belastingdienst, het Ministerie van Financiën als de Commissie Gelijke Behandeling hebben hierin allemaal hun eigen rol gespeeld, wat in een aantal gevallen tot tegenstrijdige situaties leidt. Daarop volgende jurisprudentie, nieuwe wetgeving houdt het onderwerp pensioen actueel.

Kortom: pensioen blijft in beweging en vergt voortdurende bijsturing. Toevallig weten wij de weg.

Business case
Een advocatenkantoor deed ons het verzoek te controleren of de door het pensioenfonds opgegeven pensioenaanspraak voor de ex-partner correct was berekend. Dat was niet het geval. De uitkering bleek ruim € 7.400 per jaar te laag…
Lees hier verder of bekijk meer business cases.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Werkgever door verzekeraar op verkeerde been gezet
11 februari 2019

11 februari 2019 – Een inmiddels gepensioneerde werknemer komt klagen bij zijn ex-werkgever dat deze zijn pensioen niet meer (volledig) indexeert. Volgens de verzekeraar is met de invoering van het nieuwe pensioenreglement niets veranderd. De kantonrechter oordeelt daar duidelijk anders…

Pensioen driedaagse 6 t/m 8 november 2018
29 oktober 2018

Vergeet het woord ‘pensioen’ even. Doe je ogen eens dicht, maar houd het wel veilig! Oké? Denk eens aan later, nadat je bent gestopt met werken. Wat een zee van tijd heb je dan! Lekker om in rond te zwemmen….

Pagina 1 van 812345...Minst recente »