Assurantie-intermediair

Mollema Pensioen Consultancy ondersteunt assurantie-intermediairs op het gebied van pensioenen door middel van o.a. kennisoverdracht, meedenken in fiscaal-juridische vraagstukken, maken van actuariële berekeningen of beheer van en advies voor pensioencontracten. We maken daarbij heldere afspraken over de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor passend pensioenadvies (11 Leidraden Tweedepijler Pensioen-advisering).

Actueel Er komt een Wft-pensioenregister. De toetstermen voor een vergunning zijn  op 5 december 2011 in de Staatscourant gepubliceerd. Assurantieondernemers met pensioencontracten in hun portefeuille moeten uiterlijk 1 februari 2012 een keuze maken om wel of niet door te gaan met beheer van en/of advies in pensioenregelingen. Assurantieondernemers die er voor kiezen om niet door te gaan met pensioenadvies, kunnen met ons contact opnemen. Wij bemiddelen niet in schadeverzekeringen!

Business case Een assurantieondernemer, we noemen hem Reiko Assurantieadvies, benaderde ons met het verzoek om contact op te nemen met één van hun relaties, een advocatenkantoor. Een ander assurantie-intermediair was bij dit kantoor begonnen met het implementeren van een nieuwe pensioenregeling. Toen viel… Lees hier verder of bekijk meer business cases.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Pensioen driedaagse 6 t/m 8 november 2018
29 oktober 2018

Vergeet het woord ‘pensioen’ even. Doe je ogen eens dicht, maar houd het wel veilig! Oké? Denk eens aan later, nadat je bent gestopt met werken. Wat een zee van tijd heb je dan! Lekker om in rond te zwemmen….

Banken en verzekeraars hebben moeite met transparantie
20 maart 2012

Vanaf 1 januari 2013 is het bemiddelaars en adviseurs verboden om provisie te ontvangen bij complexe producten. Dit geldt dan o.a. voor pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zo worden de kosten van het advies transparant. Banken en direct writers verkopen hun producten zonder…

Pagina 1 van 212