Ondernemer / DGA

Pensioen niet altijd vanzelfsprekend
Het is nog maar de vraag of een pensioenregeling de beste route is naar inkomen voor later. Als zelfstandig ondernemer of DGA heeft u meer mogelijkheden en die kunnen aantrekkelijker zijn, eventueel in combinatie met pensioen. Zeker is dat wij objectief naar de vele mogelijkheden van vermogensvorming voor later kijken. Dan houden we rekening met wat u al hebt, uw financiële situatie, kennis en ervaring met oudedagsvoorzieningen, risicobereidheid en pensioenambitie en het vangnet voor eventuele nabestaanden.

Actueel
DGA: voorkom onnodige belastingheffing door de pensioenvoorziening op de balans te laten controleren. Te veel actuariële berekeningen, die nodig zijn om de voorziening vast te stellen, kloppen helaas niet.

Business case
Twee broers, beide DGA, ontvingen een brief van de Belastingdienst met een claim van elk ca. € 32.000 omdat de correcte pensioenbrieven ontbraken. Via een fiscalist…
Lees hier verder of bekijk meer business cases.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Pensioen driedaagse 6 t/m 8 november 2018
29 oktober 2018

Vergeet het woord ‘pensioen’ even. Doe je ogen eens dicht, maar houd het wel veilig! Oké? Denk eens aan later, nadat je bent gestopt met werken. Wat een zee van tijd heb je dan! Lekker om in rond te zwemmen….

Pagina 1 van 512345