Werkgever

Pensioenkosten beheersbaar maken en houden We leven langer met z’n allen. Tarieven van verzekeraars stijgen daardoor. De pensioenleeftijd gaat omhoog. De gemiddelde leeftijd van uw werknemers wordt hoger. Kosten van waardeoverdracht van pensioen van ex-werknemers kan oplopen tot enkele jaarsalarissen. Dit zijn zomaar een paar oorzaken van ongewenste stijgingen van pensioenkosten. Daar kunt u op anticiperen door tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere pensioenregeling, het inbouwen van een salarisplafond of een aanpasbare werknemersbijdrage. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Actueel De pensioenleeftijd gaat naar 66 jaar. Lees hier wat dat voor uw pensioenregeling betekent.

Business case Een werkgever, een relatie van ons, met een collectieve pensioenregeling kreeg een nota van € 320.000 van de verzekeraar omdat… Lees hier verder of bekijk meer business cases. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Ons nieuwe pensioenstelsel – deel 2
8 maart 2019

2019, 8 maart – “Verandering is de wet van het leven. En degenen die alleen kijken naar het verleden of het heden zullen zeker de toekomst missen.” (John F. Kennedy) Dat geldt ook voor ons pensioenstelsel. In de tijd dat…

Ons nieuwe pensioenstelsel – deel 1
25 februari 2019

2019, 25 februari – “Never change a winning team.” Een gevleugelde uit-spraak. Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld en toch gaan we het veranderen. Waarom willen we dit ‘winnend team’ dan veranderen? Dat gaan we proberen uit te leggen….

Pagina 1 van 612345...Minst recente »