Werkgever

Pensioenkosten beheersbaar maken en houden We leven langer met z’n allen. Tarieven van verzekeraars stijgen daardoor. De pensioenleeftijd gaat omhoog. De gemiddelde leeftijd van uw werknemers wordt hoger. Kosten van waardeoverdracht van pensioen van ex-werknemers kan oplopen tot enkele jaarsalarissen. Dit zijn zomaar een paar oorzaken van ongewenste stijgingen van pensioenkosten. Daar kunt u op anticiperen door tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere pensioenregeling, het inbouwen van een salarisplafond of een aanpasbare werknemersbijdrage. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Actueel De pensioenleeftijd gaat naar 66 jaar. Lees hier wat dat voor uw pensioenregeling betekent.

Business case Een werkgever, een relatie van ons, met een collectieve pensioenregeling kreeg een nota van € 320.000 van de verzekeraar omdat… Lees hier verder of bekijk meer business cases. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Werkgever door verzekeraar op verkeerde been gezet
11 februari 2019

11 februari 2019 – Een inmiddels gepensioneerde werknemer komt klagen bij zijn ex-werkgever dat deze zijn pensioen niet meer (volledig) indexeert. Volgens de verzekeraar is met de invoering van het nieuwe pensioenreglement niets veranderd. De kantonrechter oordeelt daar duidelijk anders…

Pensioen driedaagse 6 t/m 8 november 2018
29 oktober 2018

Vergeet het woord ‘pensioen’ even. Doe je ogen eens dicht, maar houd het wel veilig! Oké? Denk eens aan later, nadat je bent gestopt met werken. Wat een zee van tijd heb je dan! Lekker om in rond te zwemmen….

Pagina 1 van 512345