Werkgever

Pensioenkosten beheersbaar maken en houden We leven langer met z’n allen. Tarieven van verzekeraars stijgen daardoor. De pensioenleeftijd gaat omhoog. De gemiddelde leeftijd van uw werknemers wordt hoger. Kosten van waardeoverdracht van pensioen van ex-werknemers kan oplopen tot enkele jaarsalarissen. Dit zijn zomaar een paar oorzaken van ongewenste stijgingen van pensioenkosten. Daar kunt u op anticiperen door tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere pensioenregeling, het inbouwen van een salarisplafond of een aanpasbare werknemersbijdrage. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Actueel De pensioenleeftijd gaat naar 66 jaar. Lees hier wat dat voor uw pensioenregeling betekent.

Business case Een werkgever, een relatie van ons, met een collectieve pensioenregeling kreeg een nota van € 320.000 van de verzekeraar omdat… Lees hier verder of bekijk meer business cases. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Een pensioengat van 60 tot 100 miljard? Dat los je zo op.
7 juni 2019

Tolbert, vrijdag 7 juni 2019 – Afgelopen week is er een  pensioenakkoord gesloten tussen sociale partners en de overheid. Dat werd tijd ook. Maar deze stakeholders moeten hun achterban nog even meekrijgen en volgens ingewijden zou dat nog niet zo…

Pagina 1 van 612345...Minst recente »