Werknemer / Lid OR

Communiceren over pensioen is communiceren over salaris
De zorg van werknemers is niet of ze de pensioenlasten kunnen betalen, maar of ze (later) de lasten met hun pensioen kunnen dragen. Daarom is het nodig om met werknemers net zo duidelijk over hun pensioen als over hun salaris te communiceren. Daarbij zien wij investeren in pensioen niet als doel, maar als middel om het leven van nu ook voor later mogelijk te maken.

‘Bouwvoorschriften’
Deelname aan of beslissen over een pensioenregeling brengt een schijnbaar ondoordringbaar oerwoud van begrippen en regels met zich mee. Een pensioenregeling heeft ‘bouwvoorschriften’ die zijn vastgelegd in wetten en besluiten die daar omheen hangen. Vergelijk pensioen eens met het bouwen van een huis.  De bewoners kiezen voor ligging, ruimte, indeling, soort materialen, kleuren, enz. Daarbij vertrouwen ze er op dat de architect, constructeur en aannemer hun werk goed doen, ook al begrijpen ze er niet alles van.

Inhoud in plaats van tekstverklaren
Wij communiceren in begrijpbare taal. (Mee)beslissen is dan geen oefening meer in tekstverklaren, maar een proces waarin begrip van de inhoud tot weloverwogen besluiten leidt.

Business case
Op een werknemerssspreekuur laat een werknemer de informatie zien welke hij van Mijnpensioenoverzicht.nl heeft gehaald. Het verschil met zijn Uniform Pensioen Overzicht (hierna ‘UPO’) bedraagt ruim € 18.000 per jaar aan te ontvangen ouderdomspensioen. De werkgever vraagt…
Lees hier verder of bekijk meer business cases.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Artikelen

Werkgever door verzekeraar op verkeerde been gezet
11 februari 2019

11 februari 2019 – Een inmiddels gepensioneerde werknemer komt klagen bij zijn ex-werkgever dat deze zijn pensioen niet meer (volledig) indexeert. Volgens de verzekeraar is met de invoering van het nieuwe pensioenreglement niets veranderd. De kantonrechter oordeelt daar duidelijk anders…

Pensioen driedaagse 6 t/m 8 november 2018
29 oktober 2018

Vergeet het woord ‘pensioen’ even. Doe je ogen eens dicht, maar houd het wel veilig! Oké? Denk eens aan later, nadat je bent gestopt met werken. Wat een zee van tijd heb je dan! Lekker om in rond te zwemmen….

Pagina 1 van 41234