Over Mollema

De leiding van Mollema Pensioenconsultancy is in handen van Dick Mollema. Hierna volgt een korte kennismaking.

Principieel
Behandel de ander, zoals je zelf ook graag behandeld wil worden. Dat is de belangrijkste drijfveer voor de manier waarop ik mijn werk wil doen. Dit principe is letterlijk al zo oud als de Bijbel en is nog steeds waardevol. Dit principe heeft ook alles te maken met integriteit, kennis, kunde en ervaring. Dan zijn vertrouwen, afspraak is afspraak, gewoon de waarheid durven vertellen, geen informatie bewust achterhouden, objectief, onafhankelijk en deskundig vanzelfsprekend. Daar mag je mij aan houden.

Vakhistorie
Sinds 1987 ben ik werkzaam in de pensioenbranche. Op m’n 23e kwam ik in dienst van AMEV Levensverzekering N.V. (nu a.s.r.). Daar heb ik ruim negen jaar met veel plezier gewerkt als accountmanager Pensioen & Zorg. In januari 1997 nam ik ontslag en werd mede-vennoot van de BNMW Groep, met pensioenen in mijn portefeuille. Dat duurde tot begin 2004. Vervolgens ging ik zelfstandig, weer beginnend met niets, op 1 juli 2004 van start met Mollema Pensioenen. Omdat ik vond en vind dat de klant alleen hoeft te betalen voor het werk dat ik doe, ging ik op uurbasis in plaats van op provisiebasis werken. Twee maanden later mocht ik de titel Register Pensioenadviseur (RPA) gaan voeren. Eind 2010 wijzigde ik de naam Mollema Pensioenen in Mollema Pensioenconsultancy. Uit reacties van onze relaties bleek dat die naam beter past bij het werk wat we doen.

De pensioenkennis houd ik continue up to date door vakstudie en periodiek pensioenactualiteiten-en kennis verdiepende cursussen te volgen. Met collega’s kennis uitwisselen doe ik o.a. binnen Benefits & More. Met dit netwerk van zeer ervaren professionals kunnen we ook gezamenlijk omvangrijke opdrachten oppakken en uitvoeren.

Privé
Ik ben gelukkig getrouwd en we hebben drie fantastische kinderen: een dochter en twee zonen. Werken met pensioen is te leuk om veel vrije tijd over te houden. Als ik dan toch vrije tijd heb, vul ik dat moeiteloos op. Ik zou eigenlijk een berg in onze achtertuin moeten hebben, want ik houd erg van bergwandelen. En dan het liefste zo snel mogelijk omhoog, behalve met skiën. Dat doe ik het liefst zo snel mogelijk naar beneden.

Mijn veelal zittend beroep compenseer ik met de sportschool en wandelen. Natuur- en landschapsfotografie doe ik ook graag, maar kom ik eigenlijk alleen maar tijdens de vakantie aan toe. En lekker op reis, gewoon op vakantie, zodra het weer kan of reizen naar landen waar christenen vervolgd worden. Over dat laatste mag ik ook regelmatig spreken in kerken en tijdens andere bijeenkomsten.

Denk je bij jezelf

Ik vind pensioen ingewikkeld

En heb je liever dat we je er bij helpen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident