Als ik overlijd, krijgen mijn partner en kinderen dan ook geld?

Wat goed dat je deze vraag stelt. Veel mensen denken namelijk dat pensioen alleen maar is voor later. Maar dat duurt meestal nog lang. Geld voor nu, een pensioenuitkering voor je partner en kinderen, kan vandaag al realiteit worden… Dat risico ligt dus veel dichterbij. Daarom is het goed dat je deze vraag stelt.

De meeste pensioenregelingen keren pensioen aan de partner en/of kind(eren) uit, na je overlijden. Dat geldt voor werknemers en ook voor vrije beroepers zoals schilders, psychiaters, fysiotherapeuten en dierenartsen. Hoeveel je nabestaanden (partner, kinderen) ontvangen, verschilt erg. Ook of de uitkering jaarlijks stijgt is lang niet overal vanzelfsprekend.

Voor een compleet overzicht van het pensioen voor jouw nabestaanden ga je naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. Je ziet dan wat er aan pensioen nu is verzekerd en wat als je met ontslag gaat. En die verschillen zijn vaak erg groot!

Let op: vaak vervalt een groot deel of soms helemaal de pensioenuitkering voor je nabestaanden als je met ontslag gaat. Check dat even goed op www.mijnpensioenoverzicht.nl.  Ook kan het zijn dat als je samenwoont maar geen contract hebt, je partner geen uitkering krijgt na je overlijden. Heb je vragen over hoe je het pensioenoverzicht moet lezen, neem dan contact met ons op.

Hebben we je vraag hiermee beantwoord? Of niet en wil je graag nog wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident