Heb ik als werknemer recht op pensioen?

De meeste werknemers hebben recht op pensioen. Daarmee bedoelen we dat de meeste werknemers meedoen in de pensioenregeling van hun werkgever. Er zijn veel verplichte pensioenfondsen. Als je werkgever bedrijfsactiviteiten heeft waarvoor speciaal een pensioenfonds is, dan moet je werkgever daar verplicht aan deelnemen, samen met zijn werknemers. Een verplicht pensioenfonds kan trouwens ook voor een vrije beroeper zoals schilders, psychiaters, fysiotherapeuten en dierenartsen gelden. Via deze link zie je een lijst met pensioenfondsen.

Veel werknemers bouwen geen pensioen op. En als ze komen te overlijden, is er ook geen uitkering voor de partner en/of kinderen. In Nederland zijn er ruim 850.000 werknemers waarvoor (eerst) geen pensioen geregeld is. Als je als werknemer niet zeker weet of je werkgever pensioen voor jou geregeld heeft of moet regelen, neem dan contact met ons op.

Als je als werkgever informatie wilt over wat nu eigenlijk een pensioenregeling kost, dan kunnen we je daar mee helpen. Neem dan contact met ons op.

Hebben we je vraag hiermee beantwoord? Of niet en wil je graag nog wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident