Ik ben DGA (directeur grootaandeelhouder). Kan ik mijn pensioen afkopen?

Als je pensioen in je BV hebt opgebouwd, dan kun je dat in principe afkopen. Er gelden wel wat voorwaarden. Wees er wel snel bij, want het kan nog tot en met 31 december 2019!! Daarna niet meer.

De voorwaarden voor afkoop zijn o.a. dat je partner er mee akkoord is en dat je voldoende geld in je BV hebt. Natuurlijk moet je alles goed laten berekenen en op papier vastleggen in notulen en een aanvullende pensioenovereenkomst. Ook moet je de belastingdienst informeren met een speciaal formulier. Dat vind je hier. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Pensioen kun je afkopen, maar je kunt het ook omzetten naar een andere soort oudedagsvoorziening, de oudedagsverplichting (ODV). Het wordt dan gemakkelijker om (weer) dividend uit te keren. Als je je pensioen hebt omgezet in een ODV, dan kun je dat in de BV houden, maar je kunt het ook afstorten voor een lijfrente. Als je dat laatste doet, afstorten voor een lijfrente, dan heb je meer mogelijkheden met de uitkering. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Hebben we je vraag hiermee beantwoord? Of niet en wil je graag nog wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident