Moet ik als werkgever of vrije beroeper pensioen (voor mijn werknemers) regelen?

Dat hangt er vanaf. Veel werkgevers maar ook vrije beroepers moeten verplicht aangesloten zijn bij een pensioenfonds. Vrije beroepers zijn o.a. schilders, psychiaters, fysiotherapeuten en dierenartsen. Een pensioenfonds geldt vaak voor een hele bedrijfstak. Dat geldt bijvoorbeeld als je een onderneming hebt die iets met metaal of in de bouw doet. Het kan zijn dat je er dan net wel of net niet onder valt. Als je twijfelt, dan kunnen we dat voor je uitzoeken. Neem dan contact met ons op.

Het kan zijn dat je als werkgever of vrije beroeper niet verplicht aangesloten hoeft te zijn bij een pensioenfonds. Als je dan informatie wilt over wat nu eigenlijk een pensioenregeling kost en hoe dat werkt, of dat vrijwillige aansluiting ook mogelijk is, dan kunnen we je daar mee helpen. Neem dan contact met ons op.

Let op: als je als werkgever of vrije beroeper verplicht onder een pensioenfonds valt, maar je meld je niet aan en het pensioenfonds traceert je toch, dan moet je over alle verleden jaren dat je personeel in dienst had of werkzaam was in de branche nog achterstallige pensioenpremie betalen. Vaak kun je dat dan niet meer op je (ex-)werknemers verhalen.

Hebben we je vraag hiermee beantwoord? Of niet en wil je graag nog wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident