Moet ik verplicht meedoen met de pensioenregeling van mijn werkgever?

Ja, reken er maar wel op. Zeker als je werkgever verplicht aangesloten is bij een bedrijfstakpensioenfonds. Er zijn nog maar heel weinig uitzonderingen. Als je een erkend gemoedsbezwaarde bent, dan zijn er wel uitzonderingen mogelijk.

In het verleden was het veel meer mogelijk om niet aan een pensioenregeling mee te doen. Dat leverde echter nogal wat rechtszaken op waarbij de werkgever of de pensioenverzekeraar meestal toch moest betalen. Dit terwijl de werknemer toch echt had getekend voor niet meedoen aan de pensioenregeling.

Je pensioenregeling is net als je salaris een packagedeal als je bij een werkgever aan de slag gaat. Take it or leave it.

Let op: ben je werkgever en heb je werknemers die afstand van de pensioenregeling hebben gedaan, dan begeef je je op zeer glad ijs. Dat is geen bangmakerij, maar helaas realiteit. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Hebben we je vraag hiermee beantwoord? Of niet en wil je graag nog wat meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident