51% hogere pensioenpremie?

14 oktober 2020 | Alle artikelen

Deze kop kan je als werkgever de kop kosten. Maar angst is een slechte raadgever. Daarom deze blog. Omdat het ook anders kan. 51% hogere pensioenpremie? Niet als je er op voorbereid bent.

Je hebt een pensioenregeling voor je werknemers en waarschijnlijk al wel iets gehoord over het pensioenakkoord. De discussie schiet alle kanten op. Vaak is er voor jou geen touw aan vast te knopen. Te veel, te ingewikkeld. Maar pensioen kan simpel.

Nieuw pensioenstelsel

Als de plannen van minister Wouter Koolmees doorgaan, hebben we op 1 januari 2022 een nieuw pensioenstelsel. Alle werkgever met een pensioenregeling hebben daar dan mee te maken. Op die datum kun je overstappen. Je huidige pensioenregeling gaat dan over naar een nieuwe. Als je die overgang in één keer doet, kan je dat tot ruim 50% extra premie in 2022 kosten. Ook hier lees je daar begrijpelijke informatie over.

Tot ruim 50% extra premie?

Als voorbeeld hebben we een beschikbare premieregeling genomen met een zogenaamde premiestaffel; premies die steeds hoger worden naarmate de werknemer ouder wordt. Er zijn 23 werknemers die gemiddeld per maand € 2.614 bruto verdienen. Hun gemiddelde leeftijd is 35 jaar. Hun bijdrage is 40% van de beschikbare premie.

We hebben berekend wat de totale pensioenpremie tot de pensioendatum zou zijn, voor alle werknemers samen. Die totale pensioenpremie is het uitgangspunt voor de berekening voor de nieuwe pensioenregeling. En die heeft geen oplopende premie maar een vlakke premie, ongeacht de leeftijd van de werknemer. Vervolgens hebben we berekend hoe hoog die vlakke premie dan zou moeten zijn. Door voor alle werknemers samen dezelfde premie tot de pensioendatum te betalen als in de oude regeling. We komen dan voor 2022 op een 51% hogere pensioenpremie.

Oplossing

Voor jou als werkgever is er een oplossing. We willen je er graag bij helpen. Dat doen we eerst kosteloos. En als je wil, gaan we daarna voor en met je bekijken wat voor jouw onderneming en jouw werknemers de beste oplossing is. Het start met naar deze pagina te gaan en ontvang binnen vijf werkdagen kosteloos een simpel maar helder overzicht.

Gevolgen per werknemer

In het volgende blog van donderdag 22 oktober gaan we in op de gevolgen voor de werknemer.

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met ons.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident