Laat jij je partner financieel verzorgd achter?

3 oktober 2019 | Alle artikelen

Tolbert, donderdag 3 oktober 2019 – Je kunt tegenwoordig geen nieuwsmedium meer openen of er staat wel iets over pensioen in. Vooral over dat pensioen dat in gaat als je oud bent en met pensioen gaat. Dat noemen we ouderdomspensioen.

Dat kan nog heel lang duren voordat je daarvan kunt gaan genieten. Maar als je nu eens niet oud wordt? Kan gebeuren toch?

Niet meer thuis komen

Als je van je werk rijdt en je komt niet thuis omdat je een dodelijk ongeval hebt gehad, waar moet dan je partner van rondkomen eventueel samen met je kinderen? Of een hartaanval? Heb je daar wel eens bij stil gestaan? Dat risico noemen we overlijdensrisico. In je pensioenregeling is daar een uitkering voor geregeld. Die uitkering noemen we partnerpensioen en wezenpensioen. Samen noemen we dit nabestaandenpensioen.

Maar weet je hoeveel geld je nabestaanden dan per maand ontvangen? Dus hoeveel nabestaandenpensioen ze van pensioenuitvoerders krijgen waar jij pensioen hebt gespaard?

Misschien heb je eerder ook nog via een andere werkgever pensioen opgebouwd. Vaak is er dan geen of maar weinig pensioenuitkering voor je nabestaanden geregeld.

Check het

Je kunt erachter komen hoeveel pensioenuitkering er voor je nabestaanden is geregeld. Dat kun je checken op www.mijnpensioenoverzicht.nl . Dan zie je al snel of er voldoende inkomen is als jij er niet meer bent.

Moet ik wat doen?

Ja. Ga eerst naar www.mijnpensioenoverzicht.nl en bekijk wat je situatie is. Blijft er na je overlijden te weinig inkomen voor je partner en eventuele kinderen over? Bespreek dit dan met je partner. Wat is nodig? Vervolgens kun je een overlijdensrisicoverzekering sluiten. Die keert dan geld uit aan je partner als jij komt te overlijden. Wat je ook kunt doen is kijken of je pensioenregeling zoiets heeft. Een extra uitkering als je komt te overlijden. Wacht niet te lang…

Hulp nodig?

Te weinig uitkering voor je nabestaanden? Een passende oplossing zoeken? Er niet helemaal uitkomen? Neem dan contact op met je financieel adviseur of met Dick Mollema dick@mollema-pensioenconsultancy.nl of 0594 – 51 91 91 of 06 55 735 700

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident