Nationaal Pensioen Onderzoek (NPO); resultaten nu bekend

4 november 2011 | Alle artikelen

4 november 2011 – Het eerste Nationaal Pensioen Onderzoek (NPO) laat zien dat ons grote veranderingen te wachten staan. In de verdere uitwerking van het pensioen-akkoord. In pensioenregelingen. Maar ook vanwege massale verschuivingen van ondernemingspensioenfondsen naar verzekeraars en PPI’s. En de gevolgen daarvan: de enorme uitdagingen ook voor pensioenuitvoerders om de deelnemer wegwijs te maken in het nieuwe pensioenlandschap.

Het NPO waaraan in september en oktober 2011 214 insiders uit de pensioenbranche deelnamen, laat nog meer opzienbarende conclusies aantekenen over actuele key-issues rond onze pensioenen. De gemeenschappelijke antwoorden, wensen en behoeften van de pensioenbranche zijn daarmee in kaart gebracht. Alle resultaten van het onderzoek kunt u hier lezen.

Opmerkelijke punten
In het onderzoek is o.a. de vraag gesteld wat de meest en de minst interessante aspecten zijn van een pensioenfonds t.o.v. de verzekerde regeling bij een verzekeraar. Uit de resultaten blijkt dat pensioenfondsen nog veel hebben uit te leggen over de zekerheid van het pensioen. Zie pagina 8 en 9 van het NPO.
Een ander opmerkelijk punt is de uitkomst op de vraag “In wiens belang is het pensioenakkoord?” Volgens de deelnemers aan het onderzoek is het pensioenakkoord veel meer in het belang van de oudere dan in het belang van de jongere generaties (pagina 13).

De titel boven het onderzoek “De grootste veranderingen in pensioenland staan ons nog te wachten” biedt een goed inzicht in wat pensioenfondsen, verzekeraars, werkgevers en werknemers de komende jaren kunnen verwachten. Wij zijn er klaar voor.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident