Pensioen is net als een auto kopen. Het kan simpel.

3 juni 2020 | Alle artikelen

Dat is voor mij al jaren een grote wens, om pensioen simpel te houden, als pensioenexpert. Kan dat, pensioen simpel houden? Die vraag liet me niet los.

Stel je wil een auto kopen. Dan wil je dat deze je veilig van A naar B brengt, betrouwbaar is en het liefst ook nog zuinig in het verbruik. Maar er moet ook een zware caravan achter kunnen. Heb je dan nodig dat je precies weet hoe de remmen werken of hoe sterk de kooiconstructie is? Of hoe de inspuiting van de brandstof in de cilinders werkt of de batterij je motor aandrijft met welk voltage en spanning? Nee toch? Het belangrijkste is dat de auto die je koopt aan je verwachtingen voldoet voor de prijs die jij er voor over hebt.

Zo is het ook met pensioen. Als jij een probleem hebt, wil je dat het opgelost wordt. Als je een vraag hebt, wil je dat je het juiste antwoord krijgt. Het liefst niet met een tig-pagina tellend rapport helemaal volgepropt met pensioenjargon en ander blabla, maar kort, helder en eenvoudig uitgelegd door iemand die betrouwbaar is en verstand van zaken heeft.

Geen pensioenjargon gebruiken. Dat vinden we zelf ook erg lastig. Want de wet schrijft van alles over informatie die jij moet krijgen en richtlijnen waar we aan moeten voldoen, maar waarvan we uit ervaring weten dat je het niet leest of het je geen bal interesseert. Toch willen en moeten wij als pensioenexperts voldoen aan de wet- en regelgeving.

Binnenkort lanceren we een website. Er staan maar vier onderwerpen op. Het is bijna klaar. Dat is voor ons een soort experiment. Iets met pensioen en simpel. Best spannend, vinden we. Want is dit de taal die jij ook spreekt?

Wordt vervolgd. Binnenkort. Update: de website van Pensioenkansimpel is inmiddels in de lucht.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident