Zo wordt Griekenland gered ;-)

27 oktober 2011 | Alle artikelen

27 oktober 2011 – Wij uiten regelmatig onze bezorgdheid over ons pensioenstelsel. Die berichten kunt u terugvinden op onze website, in columns en op Twitter via @dickmollema_rpa. Een deel van de toekomstbestendigheid (mooi woord voor Scrabble) van ons pensioenstelsel hangt mede af van de inflatie in de eurozone, inclusief Griekenland dus. Dat is een zeer serieuze factor. De frons die dat veroorzaakt, moet ook eens plaats kunnen maken voor een glimlach. Hoe Griekenland vannacht gered is.

Het is een mooie dag in een klein Grieks dorpje. De straten zijn leeg en het zijn slechte tijden want een ieder heeft schulden en allen leven op de pof. Dan rijdt een welgestelde Nederlandse toerist het Griekse dorp in en stopt bij een klein hotelletje. Hij vertelt de eigenaar dat hij graag de kamers wil bekijken om er misschien voor een nacht een kamer te huren en legt als onderpand 100 euro op de balie. De eigenaar geeft hem een paar sleutels.

Als de bezoeker de trap op is pakt de hoteleigenaar het geld, rent naar de slager en betaalt zijn schulden. De slager neemt de 100 euro, loopt de straat uit en betaalt de boer. De boer neemt het geld en betaalt zijn rekening bij de koelopslag. De man daar neemt het geld en rent naar de kroeg om zijn drankrekening te betalen. De kroegbaas schuift het bedrag door naar een aan de bar zittende prostituee waarbij hij nog schulden had. De prostituee rent naar het hotel om daar haar uitstaande rekening van 100 euro te betalen. De hotelbaas legt het geld weer op de balie.

Op dat moment komt de toerist de trap weer af pakt het geld van de balie en geeft aan dat de kamers hem niet aan staan en hij verlaat het dorp. Niemand heeft iets geproduceerd. Niemand heeft iets verdiend. Iedereen is zijn schulden kwijt en ziet de toekomst met optimisme tegemoet.

Zo nu weet u hoe het zit. Zo eenvoudig werkt het reddingspakket.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident