Hoe werkt mijnpensioenoverzicht.nl?

24 februari 2021 | Alle artikelen

Donderdag 25 februari 2021 – Wij raadplegen Mijnpensioenoverzicht.nl het meest als we willen weten hoe ons pensioen er voor staat. Dat is één van de uitkomsten van de Pensioenmonitor 2020. In tien weken schrijf ik elke week een blog overmijnpensioenoverzicht.nl. Het uiteindelijke doel hiermee is om je te helpen zelf aan de slag te gaan met je pensioen als dat nodig is.

Pensioen is één van de oudedagsvoorzieningen. Pensioen houdt altijd verband met je werk en/of je dienstverband. Lijfrente is wel een oudedagsvoorziening maar is geen pensioen in de zin van de wetgeving. Dat kun je dan ook niet terugvinden op mijnpensioenoverzicht.nl. Later schrijf ik daar meer over.

Alleen pensioen

Op Mijnpensioenoverzicht.nl gaat ook het dus alleen over pensioen. Bij pensioen denken we al snel aan later, geld voor later. Maar pensioen is ook geld voor nu, als jij komt te overlijden; zodat je partner en kinderen geld krijgen. Jouw inkomen valt immers weg. Dat geld voor nu heet ook wel partner- en wezenpensioen of samen nabestaandenpensioen.

Hoe werkt mijnpensioenoverzicht.nl?

Als je bij een werkgever werkt en deelneemt in de pensioenregeling, dan kun je dat ook terugvinden op mijnpensioenoverzicht.nl. En heb je eerder bij een werkgever gewerkt, dan staat dat pensioen er ook op. Je moet natuurlijk wel aan de voorwaarden van de pensioenregeling van je werkgever voldoen. Zo moet je bij veel werkgevers eerst 21 jaar zijn. Eerder val je dan niet onder de pensioenregeling. Alle pensioenregelingen waar je bij een werkgever aan hebt deelgenomen of nu nog deelneemt staan er dus op.

De AOW staat er ook bij. AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Dat is een uitkering van de overheid. De AOW gaat in op een bepaalde leeftijd. Welke dat voor jou is, kun je hier snel zien.

Mijnpensioenoverzicht krijgt de informatie over je pensioen van pensioenuitvoerders. De afspraak is dat die pensioenuitvoerders minimaal drie keer per jaar de informatie over jouw pensioen moeten updaten, verversen. Sommige pensioenuitvoerders doen dat vaker. In de blog ‘Wat staat er in een mijnpensioenoverzicht.nl pdf download?’ leggen we uit waar je kunt vinden hoe actueel jouw pensioengegevens zijn.

Hoe kom ik op mijnpensioenoverzicht.nl?

Je gaat naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. Daarna kun je gemakkelijk inloggen met je DigID. Als je ingelogd bent verzamelt de pagina jouw pensioengegevens. Daarna klik je op ‘volgende’. Vervolgens zie je de vraag ‘Wat is je woonsituatie?’ Je vinkt de juiste keuze aan. Daarna kun je nog invullen wat je huidig netto inkomen is. (Als je dit doet, dan berekent mijnpensioenoverzicht.nl hoeveel meer of minder je geld er voor later is.) Vervolgens klik je op ‘Naar pensioenoverzicht’.

De volgende week gaat de blog over ‘Wat kun je vinden op mijnpensioenoverzicht.nl?’ Een overzicht van alle (komende) tien blogs vind je hier.

Bij ieder blog krijg je ook een link naar de blog in pdf. Zo kun je alles gemakkelijk bewaren en nalezen.

Waarom doen we dit?

Simpel, omdat we pensioen begrijpelijk willen maken en houden. Je werkt immers ongeveer een dag in de week voor je pensioen. Dan mag je toch ook wel snappen wat dat voor jou oplevert?

Neem ook eens een kijkje op pensioenkansimpel.nl. Daar kun je ook informatie lezen over pensioen. Simpel en begrijpelijk.

Kun je niet wachten of heb je andere vragen over je pensioen? Neem dan contact op met Dick Mollema.

© 2004 - 2024 - Mollema Pensioen Consultancy.
Ontwikkeld door Convident